Sund mad- og måltidspraksis i dagplejen

Madkulturen har modtaget en bevilling fra Novo Nordisk Fonden til at udvikle og teste et kursusforløb og inspirationsmaterialer målrettet dagplejepersonale om god og varieret kost til børn. Formålet med projektet er at bidrage til sunde mad- og måltidsvaner blandt børn fra en tidlig alder.  

Ifølge Madkulturen kan sunde mad- og måltidsvaner fra en tidlig alder bidrage til at fremme sund vægt og sunde børneliv. Med projektet ”Sund mad- og måltidspraksis i dagplejen” vil Madkulturen derfor bidrage til at opruste de madfaglige færdigheder blandt dagplejepersonales  og styrke kompetencerne til at omsætte viden om sund og varieret mad til børn i praksis.  

”Fundamentet for en sund vægt bliver lagt tidligt. Børn får dækket mere end halvdelen af deres daglige energibehov i dagtilbuddet. Der er dog brug for bedre tilbud og materialer, der kan kvalificere dagplejepersonale i at lave gode og sunde måltider til børn – materialer, der tager hensyn til de særlige vilkår, der er i dagplejen,” siger Dea Folden, projektchef i Madkulturen, om baggrunden for projektet. 

Madkulturen vil i projektet udvikle og teste et kursusforløb og inspirationsmaterialer, som ruster dagplejere i to samarbejdskommuner til at tilbyde børnene sund og varieret mad samt give forældrene inspiration til sundere mad i eget hjem.  

”Ambitionen er, at projektets viden og værktøjer på sigt skal udbredes til dagplejere i landets øvrige kommuner i et efterfølgende opskaleringsprojekt,” uddyber Dea Folden. 

Madkulturen har modtaget en bevilling på 399.493 kr. fra Novo Nordisk Fonden til projektet, der gennemføres sammen med Slagelse Kommune, Egedal Kommune, FOA og Rådet for Sund Mad. Projektet løber fra 2022-2023. 

For mere information om projektet kontakt venligst Dea Folden, projektchef i Madkulturen på dea@madkulturen.dk

Seneste nyheder