Stor opbakning til Børnevægt i balance konference

Stor opbakning til Børnevægt i balance konference

Den 6. december blev konferencen ”Børnevægt i balance – hvordan skaber vi sammen gode og sunde børneliv?” afholdt hos GAME Streetmekka i København med op mod 200 engagerede deltagere, hvor ca. 40 af landets kommuner var repræsenteret.

Konferencen gav indblik i, hvordan udfordringerne med børns sundhed og overvægt ser ud, hvordan de rammer socialt skævt og hænger sammen med, hvordan vi har indrettet vores samfund, samt hvad der konkret skal gøres for at sikre bedre og sundere børneliv for alle børn i Danmark.

Der var samlet et stærkt team af oplægsholdere:

Morten Grønbæk fra Center for Sundt Liv og Trivsel, der gav en status på børns sundhed, hvordan det hang sammen med børns trivsel, samt hvor der særligt var behov for forandringer for at sikre gode og sunde børneliv.

Naja Hulvej Rod professor fra Københavns Universitet og forperson for Vidensråd for Forebyggelse, der fortalte om, hvordan samfundets rammer og vilkår var med til at forme sunde og usunde børneliv.

Arne Astrup professor og Senior Vice President i Novo Nordisk Fonden gav sit bud på, hvad der særligt var vigtigt at arbejde med for at fremme gode og sunde børneliv samt generel forebyggelse af overvægt blandt børn.

Tine Curtis adj. Professor og leder af Center for Forebyggelse i praksis i KL, som præsenterede hvordan det at fremme sunde rammer for børn var en fælles opgave, samt hvad, der var vigtigt, hvis der skulle skabes lokale forandringer.

Dr Leethen Bartholomew fra Greater London Authority fortalte om, hvordan sund vægt blandt børn i London var blevet en politisk mærkesag, og hvordan de har grebet opgaven an.

Konferencen bød desuden på et spændende inspirationsgalleri af 9 gangværende forskning-, udviklings- eller formidlingsinitiativer, der alle skal bidrage til at fremme trivsel og sundhed samt forebygge overvægt blandt børn. Initiativerne kom blandt andet fra Statens Institut for Folkesundhed, Steno Diabetes Center Aarhus, Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Syddansk Universitet, GAME, Nationalt Center for Overvægt, Sund By Netværket og DIF Udvikling.

Afslutningsvis var en paneldrøftelse af, hvad der konkret skal gøres for at sikre bedre og sunde børneliv for alle børn i Danmark. Panelet bestod af Hanna Line Jakobsen, Matilde Powers, Claus Richter og Charlotte Lisager Petersen.

Konferencen blev holdt i regi af alliancen www.børnevægtibalance.dk, som består af +40 aktører, der arbejder på at fremme sund vægt og forebygge overvægt blandt børn i Danmark.

Fotograf: Søren Malmose

Seneste nyheder